Start
Club
Club
Club
Club
Wedstrijd
Wedstrijd
Wedstrijd
Reglement
Reglement
Reglement
Reglement
Reglement
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Vis
Sponsors
Links
Vistips
Vistips
Vistips
Vistips
Vistips
Vistips
Vistips
Vistips
Club
Club
Club

Vistips: techniek vaste stok

DE BICKEVISSERS

Vistips en trucs

TECHNIEK VASTE STOK


Een opsteker wil zeggen dat de aasaanbieding niet goed is, brasem doet dit maar al te graag. Ga dus dieper vissen, bijvoorbeeld laat het onderlijntje 30 cm over de bodem zweven. Dit is de ideale afstemming voor brasem.


Markeer de diepte van de visstek op de hengel, zo moet je bij breuk van het onderlijntje of bij het verschuiven van de dobber niet opnieuw peilen.


Vis je met de dobber, neem dan een watervaste viltstift mee om indien nodig de antenne van de dobber een andere kleur te geven.


Let op je buurman tijdens een viswedstrijd, als hij vis vangt en jij niet dan klopt er iets niet. Misschien moet je dieper of ondieper gaan vissen of hij vist met een andere tactiek.


Een te ver ingeslikte haak nooit met geweld uit de vis trekken, maar het vissnoer met een schaartje afknippen. Het wondje van de vis heelt zeer snel. De vis zal je dankbaar zijn en een onderlijntje verwisselen is geen probleem.


Als je vast komt te zitten met de vaste hengel, bijvoorbeeld door stenen of een ander obstakel, begin dan langzaam de hengel met beide handen naar rechts en links te bewegen. Trek ook langzaam de hengel terug naar achter. Op die manier verspeel je wel het haakje, maar je hebt wel je hele lijn terug.


Vissen die juist geland zijn hebben vaak de nare gewoonte flink te keer te gaan in het schepnet. Dit is al voor een groot deel te voorkomen door tijdens het binnenhalen van het net de lijn op spanning te houden. Door gebruik te maken van uw voet waarover u de steel laat schuiven kunt u het net en de topset tegelijkertijd binnenhalen.